Projecte 33: Canvi de nom de l’espectacle i explicació

Blog

L’espectacle que presentarem el 25 de novembre al Metropol no vol ser només una forma d’expressió artística. El que voldríem aconseguir amb ell és, a part d’aconseguir que el públic gaudeixi en la recepció i nosaltres en la interpretació (i culminació de gairebé tres anys de feina), provocar una reflexió. Una reflexió sobre la violència humana i les contradiccions inherents en nosaltres mateixos. Una revisita a l’antic tòpic del Homo homini lupus que pretén, més enllà de jutjar, mostrar els diferents costats del prisma, que sovint es mostra d’una manera massa simple i, en conseqüència, esbiaixada.

Aquesta violència troba una de les seves manifestacions més paradoxals en el maltractament en l’àmbit familiar o de parella. Com l’amor pot coexistir amb la violència, i com pot la nostra societat, que s’autoanomena avançada, poder seguir suportant situacions d’aquest tipus.

És per això que volem que l’estrena de l’espectacle tingui varis simbolismes i accions al seu voltant: primer, que es durà a terme el Dia internacional contra la violència vers les dones, estant inclòs dins dels actes d’aquesta data; després, que els beneficis obtinguts de les estrades es destinaràn a una associació d’atenció per a situacions de violència de gènere (el nom de la qual us anunciarem properament); finalment, el nom de l’espectacle en sí és també un recordatori i un homenatge a les víctimes.

Des que es va començar a compondre l’espectacle (gener de 2009) fins dimarts passat, 32 era el nombre de víctimes mortals, tant dones com fills, causades per la violència masclista a Catalunya. Dimarts passat, Eunice Agbontaen, de 38 anys, va morir a causa dels més de vuit impactes de bala que va rebre la matinada anterior. Va ser tirotejada pel seu company, Bernard Andriguetto, propietari del grup Splaff (que tenia varis magatzems tipus basar a Catalunya, un d’ells al polígon Les Gavarres, que es va incendiar fa un temps). La parella tenia dos fills, un de deu anys i l’altre de disset.

És per això que, tristament, el nom de l’espectacle ha canviat: ara és el Projecte 33.

Fins el dia de l’estrena, si hi ha més víctimes mortals, el nom de l’espectacle canviarà. A partir d’aleshores, quedarà fixat. Esperem no haver de tornar a canviar-lo, ni abans del 25 de novembre ni mai més.

Anuncis

Un pensament sobre “Projecte 33: Canvi de nom de l’espectacle i explicació

  1. Será triste tener que ir cambiando el nº, espero que se quede en el 33, que es un numero que tendría que ser el final.Creo que sería bueno que todos los hombres dieran un paso adelante en contra de la violencia hacia las mujeres, para que no se les metiera a veces en el mismo saco de esos maltratadores.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s